Demonstration i Ed

Igår kväll var det möte om äldreomsorgens framtid i Dals-Eds kommun, ett möte som mest kom att handla om protesterna mot planerna att lägga ner servicehemmet i Nössemark.
För fem år sedan lade Dals Eds kommun ner tre gelsbygdsskolor, bl a i Nössemark. Och nu handlar det alltså också om servicehemmet med tio vårdplatser. Frågorna var många när konsulten som Dals-Eds kommun hade anlitat presenterade sitt förslag. Utgångspunkten var att det behövdes mer pengar till vården för att få råd med mer personal till ett servicehem i Ed. Det fanns ett par hundra personer i salen och många från Nössemark som känner sig svikna av kommunen. De anser att kommunen centraliserar utan att tänka på att hela landsbygden ska leva. Avvecklingen av servicehemmet är inte beslutad, men i vår måste kommunfullmäktige säga ja eller nej.Rune Forsdahl centerpartistiskt kommunalråd säger till radio Väst att om alternativet är att hela kommuenens ekonomi får svårigheter så måste man fatta impopulära beslut ibland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista