Inga bidrag till koster båt

Den nya linfärjan mellan Syd- och Nordkoster, får inte bidrag från Vägverket, men i slutändan får nog vägverket betala ändå.

Det handlar om den nya linfärjan mellan Syd- och Nordkoster, en automatiserad tingest utvecklad på Smögen och den andra i sitt slag i Sverige, den första finns i Strömstad. Nu hade kommunen tänkt sig att få vägverket att betala en del av detta. Linfärjans kostnader första året blir 300.000 kr enligt budget. Kommunen sökte om bidrag som om färjan hade varit en enskild väg. Men vägverket har sagt nej - en båt är ingen väg. Tidigare har ju Sjöfartsverket varit i liknande bryderi inför nånting som är helt nytt, då var frågan om linfärjepassageraren skulle anses vara skeppare. Nu var det vägverkets tur att komma i knipa och sa alltså nej till vägbidrag för en båt. Kommunen lät bli att överklaga. Men i sista änden kanske vägverket ändå får betala. För på Sydkoster finns ett antal vägar som vägverket ansvarar för men som vägverket vill slippa. Och om då Kosterborna bildar en stor vägsamfällighet för båda öarna, vilket det finns idéer om, och tar med linfärjan, så får vägverket ändå ut med en slant med tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista