Nuförvärvet Eirik Dybendal i IK Oddevold. Foto: Victor Jensen/P4 Väst
Fotboll

Många nyförvärv i Oddevold

Nyförvärv: "Det känns bra"
4:57 min

På lördag inleds fotbollens division 1 södra, och nykomlingar i serien är IK Oddevold som förra året avancerade från division 2. Inför årets säsong har klubben värvat flera nya spelare och tränaren Jan-Erik Lien tror på sitt lag.

IK Oddevold spelade för två säsonger sedan i division 1 södra. Den gången mäktade inte laget med att förnya kontraktet. I stället blev det nedflyttning efter 25 inspelade poäng – vilket var fyra för lite för att nå en kvalplats.

Oddevolds tränare Jan-Erik Lien tror inte att det kommer bli samma visa denna gång.

– Ingenting talar för det. Vi har nästan ett helt nytt lag, förhoppningsvis är vi bättre tränade och även om vi är nykomlingar har vi flera spelare med rutin från Allsvenskan och Superettan, säger han.

Ett av nyförvärven i truppen är norrmannen Eirik Dybendal som lämnade IFK Norrköping för Uddevallaklubben. Han får betecknas som ett namnkunnigt nyförvärv efter hans spel i allsvenskan med Norrköping.

– Jag trivs bra i klubben och vi har ett bra lag, säger han. Men vi kommer inte vara som bäst i början av serien eftersom vi har många nya spelare, men vi ska ändå vara med och ta poäng i inledningen.

Hos ett av spelbolagen ger en serieseger för Oddevold 100 gånger pengarna, vilket är det högsta oddset sett till alla lag. Eirik tror dock att Oddevold kan vara med och fightas om en topplats.

– Vi är en outsider, konstaterar han.

Victor Jensen
victor.jensen@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".