1 av 7
FC Trollhättans Ali Mohammadian. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.
2 av 7
FC Trollhättan i premiärmatchen mot Sleipner. Johan Lundgren ska precis slå in en frispark i offensivt straffområde. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.
3 av 7
FCT:s tränarduo Jesper Ljyung och Frank Rosendahl. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.
4 av 7
Victor Sköld stormar fram i premiärmatchen mot Sleipner. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.
5 av 7
FC Trollhättans Agon Beqiri är besviken efter förlusten mot Sleipner. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.
6 av 7
FC Trollhättans premiärmatch mot IK Sleipner. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.
7 av 7
FC Trollhättans premiärmatch mot IK Sleipner. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.
Fotboll

Fyra dystra minuter fällde FCT

”Snöplig förlust”
2:45 min

Trots ett massivt spelövertag i första halvlek kunde inte FC Trollhättan spräcka IK Sleipners nolla. Något som gästerna lyckades med i andra akten och laget gjorde dessutom två mål på fyra minuter.

Inledningsvis var det FC Trollhättan som var det bästa laget på Edsborgs IP. Laget rullade boll och störde Sleipner flera gånger med sitt djupledsspel. När mindre än kvarten var spelad hade alla på Edsborg redan börjat antecknat 1-0 till hemmalaget – men Bilgin Aliosman missade öppet mål från fem (!) meter.

– Bollen ville inte in och den studsade fel, sa en uppgiven FCT-spelare i Agon Beqiri efter matchen. Jag tycker ändå vi gör en bra första halvlek.

Första akten slutade mållös, men FCT ledde på poäng efter en spelmässigt bra halvlek. Laget skapade chanser för åtminstone ett mål – om inte fler.

I andra halvlek tog Sleipner över spelet och när Sunday Eyenga stormade fram efter en stolpträff av Peter Skoog var ledningen ett faktum för gästerna. Ett mål som föregicks av flera individuella misstag i FCT-lägret. Av bara farten gjorde sedan Vinicius Gil 2-0 fyra minuter senare.

– Det var ett snöpligt resultat, vi var det bättre laget i första halvlek och skapar nog med hundraprocentschanser för att göra mål. Sedan bjuder vi dem på 1-0 målet och det är där som matchen avgörs, kommenterade FCT-tränaren Jesper Ljung.

Din första match som tränare i FCT, hur var det?

– Som förväntat, tycker jag. Spelarna följde matchplanen och prestationsmässigt, fram till ett- och två-noll, var det bra.

Victor Jensen
victor.jensen@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".