Helgens brott och olyckor

Här kan du läsa om vilka brott och olyckor som rapporterats in till polisen

söndag 17 april

12.50 Trollhättan,
På E45 Sylte i rondellen kolliderade två personbilar. Inga personskador. Bilarna utgör ett visst trafikhinder.

12.05 Tjörn, gräsbrand
Vid Mölnebo nordost om Rönnäng härjar en gräsbrand. Det uppges att en hektar är avbränt och att branden sprider sig snabbt.

10.36 Trollhättan,
På länsväg 2044 i Norra Björke i höjd med gammal skola har en personbil kört in i en bergvägg. Föraren, som avfördes till NÄL var vid metvetande och talbar. Bilen fick bärgas från platsen.

08.38 Uddevalla,
På Packhusgatan hade en jourbutik påhälsning av tjuvar. Tjuvarna hade sönder en dörr och stal bland annat cigaretter.

04.00 Lysekil.
I Södra Hamnen fick en butik för båttillbehör  påhälsning av tjuvar. Då polisen anlände var det öppet rakt in i affären. En kassaapparat hittades i närheten av butiken.

03.53 Trollhättan.
Vid ett gruppboende på Lantmannavägen började en säng att brinna. Samtliga boende personer evakueras och ingen blev fysiskt skadad. Trolig orsak är sängrökning. Platsen spärrades av för en teknisk undersökning. En kvinna misstänks för allmänfarlig vårdslöshet .

04:00 Trolhättan.
Inbrott  i en villa som ligger bara ett stenkast från polisstationen. Någon hade  krossat en ruta och tagit sig in och stulit dator och mobiltelefon.

lördag 16 april
18:30 På Pettersbergsvägen i Vänersborg började det brinna i en lägenhet  En man hade lämnat den en kort stund, och när han kom tillbaka hade det börjat brinna. Polisen rubricerar det som mordbrand,

15.44 Mellerud,.
 På länsväg 166 stoppades en personbilsförare. Bilen är avställd och har körförbud. Föraren saknar körkort och polisen tog bilen i beslag eftersom föraren är rapporterad flera gånger den senaste tiden.

11.59 Strömstad.
På E6 i Svinesund, på den norska sidan,  brann en personbil av okänd anledning. Inga kända personskador.

08.25 Uddevalla.
Inbrott på skola och skadegörelse på Herrestadsskolan. På skolgården låg skolböcker och stolar utslängda, och ett antal fönster sönderslagna.

03.49 Uddevalla,
Vid kyrkan på Lilla Norrgatan krossade en man en ruta och sprang från platsen. På golvet inne i lokalen sov en grupp bibelstudenter. Inga fysiska skador uppstod. Ingen greps.

03.09 Uddevalla.
På Fjällvägen körde en personbil ner ett trafikljus och avvek från platsen. Det låg bildelar på vägen och i närområdet fick polisen stopp på bilen. Föraren kontrollerade på akuten i Uddevalla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".