Lars Carlström, talesman för Antonov.
SAAB

Saabavtal snart klart

Antonovs talesperson
1:37 min

Saab kan ha ett färdigt avtal med alla parter redan ikväll. Det skulle innebära att Saab skulle kunna börja göra upp med sina underleverantörer i morgon.

- Just nu sker det en finslipning av detaljer på ett avtal mellan Riksgälden och Saab och jag hoppas man kan kommunicera färdigt avtal inom kort. säger Lars Carlström som är representant i Sverige för den ryske bankiren Vladimir Antonov som är beredd att satsa i Saab.

Alla parter har från början varit medvetna om villkoren för ett avtal menar Carlström, som inte kan se att det finns några stötestenar som kan stjälpa en överenskommelse nu.

Och från Riksgälden kommer samma budskap att det finns en principöverenskommelse som säkerställer att Saab får ett rimligt pris för industrilokalerna, att Saab anlitar en oberoende bank för betalningen och att inga frågetecken finns kring en tänkt köpare.

Men det återstår alltså några få detaljer som kan komma att lösas redan idag.

Det skulle innebära att Saab skulle kunna göra upp med sina underleverantörer och produktionen skulle kunna komma igång under nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".