Nya pengar ska investeras för att rusta upp Arenan. Foto: Susanne Nobel/SR Väst
Arena Vänersborg

Ja till nya Arenapengar

Ytterligare pengar kommer investeras för att rusta upp Arena Vänersborg efter förra vinterns takras. Det beslutades igår när Barn- och Ungdomsnämnden hade möte.

Upprustandet kommer kosta ungefär en miljon plus en halv miljon för särskilda antenner som ska sättas upp på taket. De ska hjälpa till att bedöma när taket behöver skottas.

Utöver åtgärder efter takraset beslutade nämnden också att färdigställa arenan för basidrott. Det innebär skydd för kortsidorna av planen för att minska skaderisken, under förutsättningen att förvaltningen hittar sponsorer.

Dessutom godkändes ett par kosmetiska ingrepp så som mörkläggningsgardiner för konferensrummen på 180 000 kr och skyddsräcken i trappan vid ståplatsläktaren för upp till 70 000.

Nämnden begärde även pengar från Kommunstyrelsen för att sätta upp informationsskyltar inom Sportcentrum.

När det gäller rastren på utsidan av arenan så enades allianspartierna och miljöpartiet om ett gemensamt förslag, som innebär att om möjligt utelämna rastren och istället få bygglovet ändrat. Kommunen måste få bygglovet ändrat, annars är arenan i praktiken ett svartbygge.

Vänsterpartiet var emot alla tre besluten om Arenan. Mot beslutet om färdigställande för basidrott reserverade sig även en ledamot från Miljöpartiet och en från Välfärdspartiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".