Foto: Google Maps och Gunnar Lundmark /SCANPIX Montage: Joakim Jacobzon
Västra Götaland

Här står polisen i påsk

Trafikpolischefen i Vänersborg
1:35 min

Påskhelgen ligger ovanligt sent i år, vilket bäddar för extra mycket trafik på vägarna. Därför satsar polisen på fler trafikkontroller i hela Västra Götaland.

– Vi på trafikpolisen kommer idag lägga fokus på E6:an och framförallt då i Strömstad, säger Anders Lindberg, chef för trafikpolisen i Vänersborg.

Det är stora Rännardagen idag, då Strömstad förvandlas till lilla Norge, med hundratals bilar från grannlandet som kör runt på våra vägar.

E6:an kommer vara under hård bevakning.

Polisen kommer att göra hastighetskontroller runt de stora vägarna i Västra Götaland under påskhelgen men också på vissa landsvägar, till exempel länsväg 160 och det är just körning på landsvägar som Anders Lindberg varnar för.

– Såna här helger är det blandat med de som är vana att köra på landsväg och de som är ovana. Mitt råd är, framförallt till de som är vana att köra på landsväg, att ha förståelse för de som är lite osäkra, säger Anders Lindberg.

Siffror från Trafikverket visar att det omkommer i snitt 9 personer varje år i påsktrafiken. I år kommer det vara mer trafik på vägarna, så det gäller att vara försiktig där ute.

– Jag ska åka till Helsingborg. Jag ska köra försiktigt och hålla avståndet, säger en kvinna.

Här bevakar Polisen påsktrafiken:


Visa Polisens trafikbevakning i påsk på en större karta
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".