16 anhållna efter bråk i Uddevalla

16 personer greps igår kväll i Uddevalla vid ett bråk mellan ett MC-gäng i Uddevalla och en kriminell organisation som kom från Göteborg. 3 personer skadades, varav en svårt.

Bråket i går kväll startade egentligen redan i lördags då Uddevallaklubben Bengalos hade sin årliga mc-utställning en utställning dit den som vill får komma och visa upp sin motorcykel.
En tillställning som avslutades på kvällen med en fest i Uddevallaklubbens lokaler. Till festen kom bla en stor grupp medlemmar från Brödraskapet Woolfpack - som inte i egentlig mening enligt polisen är en renodlad MC klubb utan betraktas som en kriminell organisation och inget annat.
Enligt ögonvittnen så var det ett par medlemmar ur brödraskapet som hamnade i bråk med en annan festdeltagare vilket gjorde att Bengalos avisade hela brödraskapet från festen.
I går kväll kom alltså brödraskapet på nytt för att besöka Bengalos. Man ville helt enkelt ta hämnd för att man blev utslängd från festen, hämnden slutade med att 3 personer skadas i ilfart fick föras till sjukhus för svåra ansiktsskador. En av dom skadade är ledaren för Uddevallaklubben Bengalos.
Idag sitter det 9 anhållna i Uddevalla och 7 i Trollhättan å det är enbart medlemmar ur brödraskapet Woolfpack som sitter anhållna och kommer att förhöras under dagen.
Klubblokalen i Uddevalla och området runtomkring är idag avspärrat .
/Angelique Hvalgren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista