Dödsolycka på E6

En danskregistrerad personbil och en norsk buss kolliderade tidigare på E6:an. En person har omkommit och tre skadats. Långa köer bildades efter avstängning av vägen.

Vi vet ännu inte vad som orskade olyckan mellan den norska bussen och den dansk bilen. En kvinna som färdads i den danskregistrerade personbilen har avlidit. Föraren i bilen är allvarligt skadad och förd till Uddevalla sjukhus med ambulanshelikopter. De övriga två är förda till Fredrikstad i Norge med lindriga skador. Om de fyra i den danska bilen är danska medborgare vet vi inte ännu.
I den norska bussen som också var inblandad i olyckan färdades omkring 35 barn och ungdomar. Ingen av dem skadades men de chockades och de finns nu i Strömstad och får krishantering.
Olyckan inträffade strax innan tolv på E6:an norr om Strömstad, mellan Hogdal och Dynekilen. E6:an spärrades av helt under räddnings- och bärgningsarbetet. Nu har polisen släppt på trafiken i södergående riktning, men visst saneringsarbete pågår eftersom det läckt diesel vid olycksplatsen. När norrgående trafik släpps på vet vi ännu inte.
/Susanna Karlsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista