Sommarhandeln blomstrar

Försäljningsrekord, budget som håller och försäljningssiffror över budget; det visar en rundringning bland våra handlare som Sveriges Radio Väst har gjort.

Försäljningsrekord i år igen för Torp köpcentra utanför Uddevalla. Handlarna på Torp har ökat sin försäljning med 30% jämfört med förra året. Håkan Pekkari på Torp säger att det beror på den lyckosamma blandningen av solsken och regn.

Hans Peter Niklasson på EuroCash i Svinesund säger att gränshandeln rullar på - och har inte minskat som vissa säger.

På nyöppnade Nordby Shoppingcenter söder om gränsen håller man budget. Affärsansvarige Henrik Åsberg säger att överraskande många svenska kunder har kommit - man har kunder i butiken som kör från Dingle och inifrån Ed till Nordby.

På Karlsson i Dals-Ed, som öppnade i maj förra året, har man också en bra sommar. Butikschefen Nils-Ole Nyquist säger att har man försäljningssiffror på 18-19 procent över budget nu i sommar. Den regniga sommaren fyller butiken. Men årets försäljning är inget mot förra sommaren, när butiken var nyöppnad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista