Vladimir Antonov. Foto: Karin Olander/Scanpix.
Saab

Antonov till Trollhättan

Enligt TT kommer Vladimir Antonov, mannen som ska rädda Saab, besöka bilfabriken i Trollhättan i nästa vecka. Till dess hoppas man att en lösning är i hamn och att produktionen då kan återupptas.

Europeiska investeringsbanken (EIB) är inte ett "huvudspår" längre för Saabs framtida finansiering, det säger Vladimir Antonovs svenska talesperson Lars Carlström idag.

– EIB kvarstår ju som en möjlighet, säger Carlström.

– Men enligt oss har Saab blivit medbjudet på en irrfärd, som bara lett till ett svart hål. Det har vi och Saab nu insett, och vi vidtar nu andra åtgärder för att komma på rätt kurs igen.

Enligt Carlström kommer Antonov besöka Trollhättan och Saabs fabrik någon gång i nästa vecka. Och han hoppas att man tills dess kan ha en lösning i sikte, som gör att Saab kan återuppta produktionen igen.

– Det finns helt andra aktiviteter från vår och Saabs sida som vi anser betydligt mer fruktsamma. Håller vi oss till den byråkratiska cirkus som bara handlar om att följa EIB-spåret, så hinner Saab dö innan något händer, säger Carlström.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".