Samtliga misstänkta Wolfpackanhängarna häktades

Sju män med anknytning till den kriminella organisationen Brödraskapet Wolfpack häktades vid Trollhättans tingsrätt igår på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel.

Männen anhölls tillsammans med nio andra män efter ett slagsmål i tisdags i mc-klubben Bengalos lokaler i utanför Uddevalla. De övriga nio häktades i fredags.

Männen är mellan 20 och 35 år.

Polisen uppger att åtal kan dröja en vecka eller två, med tanke på att så många ska förhöras.

Under bråket på mc-klubben skadades tre Bengalosmedlemmar, varav en fördes till sjukhus med svåra ansiktsskador. Polisens teori är att slagsmålet var en hämndaktion för ett tidigare bråk mellan de olika grupperna.

Chefsåklagare Barbro Jönsson yrkade på restriktioner för de misstänkta under häktningstiden, restriktioner som innebär att hon kan kontrollera deras kontakt med omvärlden. För Barbro Jönsson är detta ärende unikt i sitt slag, då hon aldrig tidigare haft 16 häktningsframställningar på samma gång i samma ärende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista