Foto: Scanpix
Regionvalet 2011

Klara färdiga rösta!

Idag började förtidsröstningen till landstingsfullmäktige i omvalet till Västra Götalandsregionen. För att locka fler väljare har Uddevalla kommun ökat på antalet vallokaler för förtidsröstningen.

Från och med idag, den 5 maj, kan man förtidsrösta i omvalet till landstingsfullmäktige i omvalet i Västra Götaland.

I Uddevalla kommun har man ökat på antalet vallokaler för förtidsröstning för att locka fler väljare. Det säger Eva Hansson på kommunledningskontoret som P4 Väst träffade på Bohusläns museum, en av sju vallokaler som är öppna.

– Vid det stora valet förra året hade vi fem ställen, men så ville valnämnden trycka på lite extra och ökade på med två till.

– Den 15 maj kanske folk vill vara ute om det blir fint väder och då kan man locka väljarna att förtidsrösta i stället, säger Eva Hansson.

Valförrättaren Maj-Britt Andersson på Bohusläns museum tror att det blir lika många som förtidsröstar idag, som första dagen vid det ordinarie valet i höstas. Första timmen kom 40 personer och röstade bara i den vallokalen, säger hon.

Förtidsrösta

Vill man veta var och när man kan förtidsrösta, så har valmyndigheten en lista på vallokaler i de olika kommunerna i Västra Götaland på sin hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".