Tre års fängelse i fotogenmålet

Den 52-åriga kvinna som åtalats att ha försökt tända eld på sin läkare med fotogen, dömdes idag till fängelse i tre år och utvisning vid Uddevalla tingsrätt.

Det var en eftermiddag i mitten av maj som den 52-åriga kvinnan stegade in på Lysekils sjukhus. Hon ber att få tala med en läkare på sjukhuset och när hon blir mottagen låser hon snabbt dörren till rummet. Ur sin väska tar hon då fram en flaska som innehåller en fotogenliknande vätska och börja spruta ner både sig själv och sin läkare. Hon har även med sig en tändare men innan hon hinner tända på, lyckas läkaren övermanna henne och avstyra brottet.
I rätten hävdade kvinnan att hon tänkte ta livet av sig själv, men Uddevalla tingsrätt ansåg det vara försök till dråp och dömde kvinnan till tre års fängelse. Dessutom ska kvinnan betala skadestånd på drygt 58 000 kronor till läkaren och dessutom utvisas efter straffet avtjänats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista