Flera kvinnojourer i Väst har semesterstängt

Misshandlade kvinnor som behöver hjälp av kvinnojourer har det extra tufft på sommaren. I vårt område har flera kvinnojourer stängt just nu på grund av att den frivilliga personalen behöver semester.

Kvinnojouren Duvan i Trollhättan har stängt till den 9 augusti, och dit är vanligtvis även kvinnor från Vänersborg och Lilla Edet hänvisade på grund av att dessa kommuner inte har egna kvinnojourer. Men nu på sommaren får kvinnor som söker hjälp vända sej till sina respektive kommuner. I Strömstad är kvinnojouren Emilie öppen nästan som vanligt.Kvinnojouren för Dal, alltså Bengtsfors, Dals Ed och Melleruds kommuners gemensamma kvinnojour håller också öppet, men Tanums och Uddevallas kvinnojourer delar på sommaren mellan sej, och i juli har Uddevalla stängt för att ta dubbelt ansvar i augusti. Kvinnojouren i Tanum vittnar om att det har varit en jobbig sommar, bland annat har de fått ta emot samtal från Trollhättan, där jouren som sagt är stängd.
-Det är generellt inte fler kvinnor som kontaktar kvinnojourerna på sommaren, men de är heller inte färre,säger Carina Ohlsson , Sveriges Kvinnojourers Riksförbunds ordförande, till SR Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista