Fotboll

Ljungskile förlorade på straffar

2:52 min

Det blev en högdramatisk match mellan superettanlaget Ljungskile SK och allsvenska Örebro SK i Svenska Cupens 3:e omgång. Efter en svängig match visade resultat-tavlan 2-2 efter 120 spelade minuter. Två missade straffar av LSK innebar att ÖSK går vidare i cupen. Slutresultatet blev 4-6.

Det var 2 reservbetonade lag som möttes på Markbygg arena. Bara halva Ljungskiles startelva var samma som senaste superettanmatchen mot Öster förra helgen. Men Ljungskile har uppenbarligen en bred trupp då dom var det bättre laget under nästan hela matchen. Detta trots att dom under en lång period var en man färre på planen.

Det var Joakim Runnemo som inledde målskyttet i den 10:e matchminuten då han skarvade in ett inlägg. Men ÖSK replikerade bara 2 minuter senare genom ett välplacerat långskott av Ahmed Yasin.

I den 42:e minuten inträffar det som de flesta på arenan trodde var slutet för Ljungskile i denna matchen. Josemar fick rött kort direkt efter en förseelse i eget straffområde där han satte dobbarna i ryggen på en Örebrospelare. Örebro gjorde 1-2 på den efterföljande straffen.

Istället för att försöka avgöra mathcen bevakade sedan Örebro ledningen vilket straffade sig. Mycket duktige Rafael frispelade Johan Patriksson i 77:e minuten, Patriksson hölls fast i tröjan och det blev frilägesutvisning på Örebros Tommy Wirtanen. Rafael lade frisparken från 25 meter stenhårt i målvaktens högra kryss, ett mål som kan bli ett av 2011 års vackraste på Markbygg arena.

Resten av matchen var Ljungskile det bättre laget och hade många chanser att avgöra och det var långt ifrån allsvensk klass på Örebro SK denna kväll.  Rafael och Micheal Thomas satte sina straffar medan Alexander Mellqvist och Lorenzo Brais missade sina vilket innebär att Örebro går vidare till Svenska Cupens åttondelsfinal.