Fotboll

FCT föll i cupen

3:03 min

FC Trollhättan spelade mycket bra mot allsvenska Trelleborgs FF i Svenska cupens tredje omgång. Men gästernas Mattias Adelstams två mål sänkte FCT:s hopp om avancemang och hemmalaget fick se sig besegrat med 2-1.

I ett härligt vårväder möttes två formstarka lag i Svenska cupens tredje omgång. Hemmalaget FC Trollhättan har vunnit sina senaste två matcher samtidigt som Trelleborg hade tio av tolv möjliga poäng i de senaste fyra matcherna i Allsvenskan.

Matchens första heta målchans hade Trelleborg och Andreas Wihlborg, som sköt högt över målet från drygt fem meter efter en rörig situation i FCT:s straffområde.

Matchen var spelmässigt jämn, men FCT hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. Sett till spelet var det inte rättvist när Trelleborgs Mattias Adelstam sköt från distans och satte bollen i målvaktens vänstra hörn. Situationen uppkom efter en dålig rensning av FCT.

– Vi gör årets bästa prestation och jag tycker vi är det bästa laget på planen, men det är inte alltid det som fäller avgörande, säger FCT-tränaren Jesper Ljung.

I andra halvlek öppnade FCT starkt och när Boyd Mwila vräktes på ända inne i Trelleborgs straffområde, fick Victor Sköld chansen att sätta kvitteringen. Ett läge han förvaltade. Bollen satt till vänster samtidigt som målvakten låg till höger.

Efter det var FC Trollhättan det bästa laget och radade upp kvalitativa målchanser, bland annat hade målskytten Sköld ett friläge när han fick bollen för långt i från sig och dessutom fick han inte träffa på bollen vid ett bra läge inne i straffområdet.

När sedan Mattias Adelstam fick drömträff och satte 2-1-målet för TFF gick luften ur FCT och laget mäktade inte med att skapa fler chanser.

– Jag är väldigt besviken, vi har matchen. Jag tycker vi skapar flest och bäst lägen. Vi spelar fruktansvärt bra och vi borde med lite flyt vunnit denna match, säger målskytten Victor Sköld.

Victor Jensen
victor.jensen@sr.se
0522-67 00 25