1 av 4
Besökaren startar i köket där presentprojektet presenteras. Foto: Charlotte Andersson/P4 Väst.
2 av 4
Ett utedass visar hur man kan se kiss och bajs som en resurs. Frida Stålhandske presenterar utställningen "Present" från Riksutställningar. Foto: Charlotte Andersson/P4 Väst.
3 av 4
Festdukning med spännande detaljer. Foto: Charlotte Andersson/P4 Väst.
4 av 4
En stadsvy fångar betraktaren i en av alla presentlådor. Foto: Charlotte Andersson/P4 Väst.
Kultur

Utställning ska sporra unga

"Den ger ungdomar hopp"
0:55 min

I en rosa buss med blått presentband ska Åmålsungdomar få inspiration till att förändra världen. Det är utställningen Present som har landat i Åmål den pågår från 14 maj till 6 juni.

Det är Riksutställningar som har producerat utställningen, som gör sitt enda stopp i Åmål i P4 Västs område under den årslånga turnén.

– Det här är ett roligt och fint sätt att ta till sig världsproblemen. Den ger ungdomar hopp om att det spelar roll för hela världen om man till exempel släcker fler lampor, säger Frida Stålhandske som är initiativtagare i Åmål för att få utställningen på plats.

Nu fungerar hon som projektledare och ska presenterar utställningen som främst riktar sig till ungdomar upp till 25 år. Den är sammanställd av 60 ungdomar och 16 forskare.

35 idéer som kan förändra världen presenteras i utställningen. Det rör allt från mobbning till världskrig.

Frida Stålhandske hoppas också att det ska ge besökande ungdomar uppslag till hur Åmål ska kunna bli bättre.  ger hon en möjlighet att lämna idéer till ett förändrat Åmål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".