Taxiresenär utan både pengar och skor

Idag haffade Strömstadpolisen en barfota taxiresenär.

Mannen klev in i en taxi i Trollhättan i morse och beställde körning till Göteborg där han skulle ordna något i bostaden. Efter det gick färden vidare till Strömstad. Fast några pengar hade inte mannen att betala med. 3 700 kr gick turen på och sådant kallas bedrägligt beteende.

Igår kväll var samme man på Tanums anrika gästis och drack whisky för 400 kr. Även då utan pengar. Hur han åkte från Tanum igår kväll till Trollhättan där dagens taxiresa började? Jo, han tog taxi. Men nån anmälan om att han lurat även den taxiföraren finns inte.

När Strömstadpolisen tog in honom idag, satt han på en balkong på Hotell Laholmen med strålande utsikt och hade just beställt in whisky. Det fick han dock inte där, utan ett glas vatten plus polisbesöket.

Taxiresenären var inte bara utan pengar. Han reste alla de många milen utan skor också. Ändå uppträdde han som en man av värld, en playboy, - om än skolös - och hälsade serveringspersonalen, när polisen tog honom, med att ”vi är strax tillbaka”.

Lasse Wieslander

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista