SAAB

"Vi vill få folk att köra bilarna"

1:47 min

Under helgen anordnar bloggen Saabsunited.com två Saabdagar i Trollhättan. Tim Rokka driver bloggen och menar att dagarna har stor betydelse.

– Vi marknadsför Saab, vi vill ge en chans för alla att komma hit och träffa oss och att få folk att köra bilarna. Det handlar om att få in folk bakom ratten och testa bilen, säger Tim Rokka.

Vilken betydelse tror du de här dagarna har?

– Jag tror det har en stor betydelse. Folk får verkligen komma hit, får se bilarna och se vad Saab är för någonting, säger Tim Rokka.

Helgens program varierar från provkörning av Saab-bilar till olika föreläsningar och tal. Bland annat pratade Vladimir Antonovs svenska talesman Lars Carlström.

I vårsolskenet i Trollhättan har uppslutningen varit bra, enligt Tim Rokka som är mycket nöjd.

– Det är jättekul! Vi har folk från Finland, Holland och England som har dykt upp. Det visar ju verkligen vilken status Saab har att folk tar sig hit på så kort notis för en sådan här grej.

Trots stoppet vid fabriken i Trollhättan var det många som var intresserade av att köpa en ny Saab.

– Jag tycker det är bra att dem arrangerar Saabunited-dagarna. För att visa det som finns. Vi får se om det blir något bilbyte eller inte. Det är mycket pengar, men jag skulle vilja ha den nya 95:an combi, säger en av spekulanterna.

Victor Jensen
victor.jensen@sr.se
0522-67 00 25