ISHOCKEY

Gustav Fasth: "Jag är stolt över honom"

5:01 min

Snart smäller det. Viktor Fasth och Tre Kronor spelar VM-final mot Finland. Hans bror, Gustav Fasth, spelar också ishockey men i division 3. P4 Väst ringde upp Gustav för att kolla pulsen inför kvällens rysare.

Det är en stolt bror som P4 Väst når bara timmar innan nedsläppet i VM-finalen.

– Jag är otroligt stolt och det känns så stort. Han är värd all framgång också, efter allt som han har varit med om. Han är så stark i sig själv också

Det är en skilld tillvaro för bröderna. Gustav Fasth är tillvardags målvakt i division 3-laget Trollhättans HC samtidigt som hans bror i kväll gör sin första VM-final. Han ska följa matchen via TV, men har vissa krav ...

– Jag vill nog helst vara i fred, jag kommer nog vara väldigt spänd, men det är ju fantastiskt oavsett hur det går, säger han.

Hur har du laddat upp inför finalen?

– Jag har laddat upp med lite annan sport, jag var och kollade på fotbollsderby Wargön - Vänersborgs IF. Men nu börjar det blir väldigt spännande.

Hade du förväntat dig detta innan turneringen?

– Både och. Jag vet ju hur Viktor är i sådana här situationer och jag tror på honom. Jag trodde att om han skulle få chansen så skulle han ta den. Men å andra sidan trodde jag inte att Sverige skulle vara så bra, om jag ska vara ärlig.

Vad har du lärt lärt din bror?

– I bland kan jag slå honom på TV-spel så att han kan acceptera en förlust. Sedan tror jag inte det är så mycket mer, säger han och skrattar.

Tomas Bader
tomas.bader@sr.se
0522-67 00 25