SAAB

Saabhandlare i Holland ser positiv framtid

1:52 min

Idag håller SAABs ägare Spyker Cars bolagsstämma i Zeewolde i Holland. Victor Muller är på plats och han kommer att få kritik av nederländska aktiespararföreningen, VEB. Muller kommer för första gången ta emot en kontantbonus, samtidigt som Saab har svåra problem.

I den holländska staden Delfgauw finns en SAAB-handlare som fortfarande tror på sitt älskade bilmärke. Leo Harteveld äger i dag företaget som hans pappa en gång startade och de har varit SAAB trogna sedan 1963.

I dag säljer Leo Hartevalds nya företag även andra bilmärken som till exempel Subaru. Han var länge fast besluten om att han kunde få sitt företag att gå runt genom att bara sälja SAAB-bilar. Men tillslut måste man kolla runt efter nya lösningar. Leo ser positivt på framtiden för SAAB och han är nöjd med nya avtalet med kinesiska Pang Da. Men produktionen måste komma igång snart för Leo detta som en kortsiktig lösning och Victor Muller har en hel del att göra på lång sikt för att rädda framtiden för SAAB.

2013 har det sålts SAAB-bilar i hos SAAB-Hartevald i 50 år. Leo både hoppas och tror på att det jubileumet kommer inträffa. Och det har mycket att göra med hans känslor för SAAB.