Saab Automobiles fabrik i Trollhättan. Foto: Birgitta Andersson/P4 Väst.
Saab

Youngman har förtur till Saab-affär

Birgitta Andersson rapporterar
1:06 min

Saabs planerade affär med kinesiska Pang Da kan stöta på problem eftersom ett annat kinesiskt bolag har förtur till att gå in som delägare, uppger Svenska Dagbladet. Men Victor Muller tillbakavisar uppgifterna.

Enligt uppgifterna är de kinesiska mynigheternas policy att bara behandla ansökan från ett kinesiskt företag i taget, som vill ha investeringstillstånd i ett utländskt bilbolag.

Eftersom Saab-Spyker tidigare förhandlat med den kinesiska fordonsgruppen Youngman, så är det alltså deras ansökan som ska behandlas först, inte den aktuella ansökningen från Pang Da, enligt Svenska Dagbladet.

Detta handlar alltså om planerna på att Pang Da ska köpa in sig som delägare i Saab, inte om de 1 300 bilar som Pang Da redan köpt av Saab för 30 miljoner Euro.

Saab styrelseordförande VD Victor Muller tillbakavisar att det finns några problem när det gäller möjligheterna för Pang Da att köpa in sig i Saab.

– Det är inte den information som vi fått. Att vår deal med Pang Da skulle blockeras är absolut inkorrekt, säger Victor Muller till Svenska Dagbladet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".