Orsaken till 16-årig flickas död fortfarande oklar efter obduktion

Polisen vet fortfarande inte vad som orsakade den 16-åriga flickans död i Lilla Edet. Vid obduktionen idag kunde varken inre eller yttre skador upptäckas.
Och nu har uppgifter om användande av den dödliga drogen GHB framkommit.

Det var i torsdags eftermiddag som flickan hittades död i en lägenhet i centrala Lilla Edet. Lägenhetsinnehavaren, en 22-årig man, och en annan 17-årig man befann sig då i lägenheten. De fördes till polisstationen för förhör och de visade tecken på att vara narkotikapåverkade. Männen släpptes sedan och har inte vid något tillfälle delgivits misstanke om brott mot den döda flickan.

I lägenheten där flickan hittades beslagtog polisen några flaskor med färglös vätska, vad de innehåller är ännu okänt och de har skickats på analys. Men enligt polisen har vissa uppgifter kommit fram om att drogen GHB eller liknande substanser ska ha använts.

Orsaken till flickans död kunde allstå inte fastställas vid dagens obduktion, och kemiska prover har tagits och skickats iväg på analys.

För åtta dagar sedan hittades en 18-årig flicka medvetslös på torget i Lilla Edet och polisen misstänker att GHB kan vara inblandat även där.

Användandet av GHB har ökat i Lilla Edet och det är främst ungdomar som använder drogen, det säger kommunens socialchef Sven Bergelind till Sveriges Radio Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".