Bråk om politikersonens IT-jobb

Lysekilspartiet, med ett mandat i kommunfullmäktige, ber kommunens revisorer att granska om det socialdemokratiska kommunalrådet Stig Nilsson utnyttjat sin ställning för att få sin son projektanställd som webbdesigner för kommunens hemsida.

Ronald Rombrant, ordförande i lysekilspartiet, säger att de inte får råda några som helst misstankar om att kommunalrådet har utnyttjat sin ställning för sin sons räkning, och att flera personer som arbetar på kommunen har bett lysekilspartiet att få saken undersökt.

Mannen som anställde Stig Nilssons son, Ronnie Winsnes, IT samordnare, säger att anklagelserna om jäv är helt felaktiga och att kommunalrådets son fått jobbet efter att både ha praoat och praktiserat på it-enheten. På grund av att han fick allmänt anställningsstöd, vilket betyder att arbetsförmedlingen betalar helva lönen under ett halvår, var det en chans för IT enheten som var i utveckling att få extra hjälp, säger Winsnes.

Stig Nilsson själv är upprörd över anklagelserna, som han ser som ett personangrepp. Han vädjar till lysekilspartiet att lämna hans familj utanför politiken.

- Jag har ingen som helst inflytande över vilka som anställs i kommunen utöver de nio förvaltningscheferna, säger Stig Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista