Tre kommunalråd slutar inför val

Inför valet i höst ställer tre av kommunalråden här i Väst inte upp till omval. Det förste kommunalrådet som inte vill låta sig väljas om, är moderaten Nils-Gunnar Nilsson i Bengtsfors.
Det andre kommunalrådet är centerpartisten Lennart Karlsson i Mellerud. Till sist vill inte heller moderaten Sven-Ingvar Eriksson i Vänersborg ställa upp för ytterligare en fyraårs-period som kommunalråd. Det här framgår av en undersökning som tidningen Kommunaktuellt har gjort, där samtliga landets 289 kommun-styrels-ordförande har svarat på frågan. ''Kommer du att ställa upp till omval inför höstens val''. Av Sveriges Radio Västs 14 kommuner är det tre kommuner som kommer att få nya kommunalråd. Men det kan bli ytterligare en kommun. Det är i så fall Färgelanda. För där har kommunalrådet, socialdemokraten, Zaid Långström än så länge inte riktigt bestämt sig om han slutar eller om han stannar kvar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista