Flyktingpojken i Ånimskog igen

Den femtonårige kosovoalbanske pojken, som rymde när polisen för nästan tre veckor sedan hämtade hans familj där de gömde sig i Ånimskog, är nu återförenad med sin mamma. Båda kom tillbaka till lägergården Stora Strand i Ånimskog igår.
Familjen Morina var tidigare gömda i ett gammalt missionshus i Ånimskog, med hjälp av Olle Thisell på missionsförbundets lägergård Stora Strand. När polisen bröt sig in för snart tre veckor sen och hämtade familjen lyckades femtonårige Visar rymma. Hans mamma som flera gånger försökt ta sitt liv, sattes i förvar i Göteborg. Pappan och tre syskon skickades till Kosovo. Sen kom inhibitionen för mor och son, det vill säga utvisningsbeslutet är hävt. Mamman kom till sin bror i Getinge i Halland och så småningom kom också Visar dit. Men pojken vill inte berätta var han har varit, inte för någon, säger Olle Thisell. Nu behöver mor och son inte gömma sig. De är tillbaka på Stora Strand i Ånimskog. Migrationsverket ska ta nytt beslut. De får en advokat. Och en läkare, för både mamman och pojken mår mycket dåligt, säger Olle Thisell till Radio Väst
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista