Skogsbrand utanför Strömstad blossade upp igen

Räddningstjänsten i Strömstad har ännu inte lyckats få bukt med den stora skogsbranden vid Tolvmanstegen öster om Skee nära norska gränsen.

Det är ett stort mossområde som brinner sedan i torsdags. Och det eldhärjade området har hela tiden ökat. I närheten ligger en plats som faktiskt heter Eldskog. Hittills har 500 hektar härjats av skogsbranden.
Det är den hårda vinden som främst försvårar släckningsarbetet. Vinden har dessutom ändrat riktning och spritt skogsbranden åt nya håll. Det finns inga byggnader eller annat värdefullt som hotas av branden.
Två helikoptrar används för att vattenbomba bränderna och frivilligbrandmän från hela norra Bohuslän kommer att hjälpa till med släckningsarbetet idag.
Räddningschefen Bernt Eriksson säger till Radio Väst att skogsbranden troligen inte kommer att var helt släckt förrän det kommer regn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista