Rymlingarna från behandlingshemmet fortfarande på fri fot

De unga männen tog sig i natt ut från behandlingshemmet genom att hota en vårdare med yxa och kniv och tvingade till sig behandlingshemmets minibuss. Innan de försvann från hemmet, bakband de vårdaren som kunde ta sig loss vid 02.30-tiden och larma polisen.

Samtliga tre av rymmarna är brottsbelastade sedan tidigare, men har inte begått några grövre brott. En av dem är från Mellerud och de övriga två från Göteborgsområdet. Samtliga tre är nu efterlysta för olaga frihetsberövande, det grövsta brottet de någonsin begått.

Ringgården är inte en anstalt i vanlig mening, utan ett boende för unga med drogmissbruk och kriminalitet. De som bor där är mellan 16 och 21 år gamla, och har ofta placerats där för sluten ungdomsvård, men inte nödvändigtvis. En av ungdomarna som rymde under natten hade självmant sökt sig till hemmet.

Ringgården drivs i privat regi, och styrelseordföranden Fredrik Sörenssen Ringi säger till Sveriges Radio Väst att de inte har uppfattat det som om pojkarna skulle vara farliga för allmänheten. Han kan inte svara på hur pojkarna fick tag på kniven och yxan.

Fem patruller sökte under natten i området men utan framgång. Det har kommit in tips från allmänheten men de tipsen har inte gett något resultat. Polisen spanar nu allmänt efter rymmarna men det kommer troligtvis inte bli aktuellt med något rikslarm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".