Båt

M/S Latrina informerar om skittömning

1:48 min

Från 2014 är det förbjudet att tömma båtens latrin inomskärs. Nu åker båten M/S Latrina, på uppdrag av Länsstyrelsen på en informationsturné längst Bohuskusten.

M/S Latrina har stannat till i Mollösund på Orust, nu åker Niklas Åberg och Helena Larsson runt i gästhamnen i en liten gummibåt och informerar och ställer frågor till båtägare om deras toaletter.

Allt handlar om projektet Hav möter Land, som samlar 24 organisationer i Sverige, Norge och Danmark, och som samarbetar med frågor om klimat, vatten samhällsplanering för Kattegatt och Skagerak.

M/S Latrinas sommarturné pågår under två veckor på Bohuskusten och projektet finansierar av EU.

Från och med 2014 är det förbjudet att tömma båtens latrin inomskärs och nu åker M/S Latrina runt på en två veckor lång turné på Bohuskusten och informerar.

– Jag är mycket överraskad över hur positiva människor är till det här, säger Henrik Åberg som är besättningsman på M/S Latrina.

Joakim Jacobzon

jjbyline

joakim.jacobzon@sr.se
0522 – 67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista