Banker och revisorer kritiseras för svindeln i Uddevallahem

I den rapport om svindeln på Uddevallahem som advokaten Rickard Ström lade fram på onsdagen läggs inget större ansvar på styrelsen eller vd Sture Engqvist.
Däremot finns en del kritik mot bankerna och revisorerna och nu vill orföranden för Uddevallahem, socialdemokraten Paula Berger, gå vidare och försöka få dom att betala en del av förlusterna.

Paula Berger, som under våren fått ta emot en del smockor från kritiker som tyckt hon skött sitt jobb dåligt, var vid gårdagens presskonferrens mycket lättad. Utredaren höjer på sin höjd ett finger och ger henne sedan en dunk i ryggen.
Men än är det kanske inte tid att blåsa faran över framför allt inte för Uddevallahems verkställande dikretör Sture Engqvist för de båda kommunalråden Evwy Gahnström, vänsterpartiet och Staffan Cronholm moderaterna håller fast vid att Engqvist ska avgå. Men Sture Engqvist sitter kvar och fick senast igår nytt förtroende från styrelsen och säger att han känner att utredningen rentvår honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".