Nygammalt drogförebyggande i Lilla Edet

För några år sedan drog Lilla Edet in fältassistenttjänsterna som fanns eftersom det inte fanns pengar och att tjänsterna inte fungerade som tänkt. Nu kommer nya idéer.

Sedan en 16-årig flicka i Lilla Edet i sommar avlidit av drogen GHB, beslutade kommunen i förra veckan att omgående tillsätta en tjänst som samordnare av drogförebyggande arbete - ett arbete som ingår i en fältassistents uppgift.
Madeleine Dahlgren, vice ordförande i Individnämnden och ansvarig för folhälsofrågorna i kommunen, var med och tog beslutet om att ta bort fältassistenterna. Kommunen hade inte råd att ha kvar dem och enligt Dahlgren fungerade inte tjänsterna heller som tänkt. Samtidigt säger hon att det aldrig är klokt att dra ner på fritidsverksamhet för barn- och ungdom.
Den nya tjänsten som samordnare innebär enbart drogförebyggande arbete och har ingen likhet med fältassistentens uppgifter i övrigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista