Kommunalrådet Stig Nilson i Lysekil avgår

I dag meddelade det socialdemokratiska kommunalrådet i Lysekil, Stig Nilson, att han avgår.

I ett pressmeddelande skriver han att ”känslan av att jag vill gå vidare i livet har grott inom mig under en längre tid. Därför är det med glädje, entusiasm och framtidstro som jag hoppas få möjligheter att gå över till annan verksamhet där jag på ett nytt sätt hoppas kunna få bidra till fortsatt god tillväxt och sysselsättning i min hemkommun som jag älskar”.

Men Stig Nilson påpekar också att det politiska arbetet i kommunen har varit svårarbetat. Han skriver vidare ”det är därför med visst vemod jag lämnar det politiska arbetet. Samtidigt känner jag oro för det arbetsklimat som möter mina efterträdare. På senare år har det kommunala arbetet i Lysekil i besvärande grad präglats av krafter som sökt misstänkliggöra alla i ansvarig ställning och ägnat sig åt enträget politiskt krypskytte i stället för konstruktiva insatser för att göra en bra kommun bättre, skapa fler jobb och värna kommunala arbetsplatser och därmed vård, skola och omsorg. Inte ens anhöriga har skonats i strävan att svärta kommunledningen”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista