Rombrandt (lp): " Bra för Lysekil att Stig Nilson tar sitt ansvar och avgår"

Mycket av det som ligger bakom att kommunalrådet i Lysekil, Stig Nilson (s), nu avgår bottnar i det klimat som föregåtts tidigare mellan Socialdemokraterna och Lysekilspartiet (lp).
- Vi har all respekt för privatpersonen Stig Nilson, men hans sätt att sköta Lysekils kommun, alltså hans politikerinsats, är vi mycket kritiska till, säger Roland Rombrandt,(lp), till Sveriges Radio Väst.

- Vi talar om sammanlagt mer än två hundra miljoner i underskott sedan han tillträdde som kommunalråd; självklart är han inte ensam ansvarig för detta, men som den främsta företrädaren för en misslyckad politik tycker vi nu att han fattar ett riktigt beslut.
-Stig Nilson har möjligtvis tagit till sig av vår kritik. Vi har framförallt lyft det vi ser som huvudproblemen, framförallt den katastrofala skötseln av ekonomin i Lysekil, där vi givit den politiska ledningen skulden för detta, säger Rombrandt. Nu hoppas Roland Rombrandt på att nästa politiska motståndare blir en kvinna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".