Foto: J. Scott Applewhite/Scanpix
Saab

Amerikaner ska hitta pengar åt Saab

2:06 min

Saab har anlitat den amerikanska investeringsbanken Endeavour Advisor Group för att hjälpa Saab med en kortsiktig finansiell lösning.

– Ja, det stämmer, säger Gunilla Gustavs på Saabs informationsavdelning.

Varför har ni anlitat dem?

– De är experter och det här hjälper oss att hitta finansiering, så precis som vi har sagt förut letar vi efter andra finansieringsvägar för att förstärka våra finanser kortsiktigt.

Varför just Endeavour Advisor Group?

– Jag kan bara säga att de är väldigt duktiga på det. Men mer i beslutsprocessen kan jag inte berätta om.

Hur går arbetet?

– Jag kan inte kommentera hur det går. Men jag kan säga att det jobbas extremt intensivt på det. Och nu har vi några riktigt bra experter som hjälper till. Så det går framåt, men vi ska bara kommunicera när vi har något konkret.

Men ni hoppas att det ska kunna gå snabbt?

– Ja, absolut. Det är jätteviktigt för oss att få in ytterligare finansiering.

Enligt en affärstidning på Hawaii skulle Endeavour Advisor Group få fram cirka 3,5 miljarder kronor till Saab. Men den summan vill inte Gunilla Gustavs kommentera.

Ingen produktionsstart i sikte

Foto: Evelina Myrbäck/P4 Väst.

Tidigare hyste Saab en förhoppning om att börja planera en återstart av produktionen någon gång under vecka 35. Men så verkar det inte bli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista