Uddevalla tingsrätt söker säker sal inför rättegång

I morgon, fredag, kommer dom 16 häktade medlemmarna i den kriminella organisationen Bröderaskapet/Wolfpack att åtalas.
Uddevall tingsrätt letar nu efter en sal stor och säker nog att hålla rättegången i.

Åtealet gäller bråket i juli när de 16 häktade misshandlade flera personer i MCklubben Bengalos i Uddevalla som hämnd för att blivit utslängda från en fest.
Polisen bedömer den kommande rättegången som en säkerhetsrättegång och förbereder sig som bäst med tanke på att det är den kriminella organisationen Bröderaskapet/Wolfpack det handlar om - en organisation där medlemmarna inte är några duvungar och där våld, brott och droger är vad som gäller och där många inte skyr några medel för att skapa rädsla och skräck för den som står i dess väg.
Mats Glansberg vill förstås inte i detalj gå in på vilka åtgärder som kommer att vidtas men han säger att samtliga kommer att visiteras.
Så var kommer då rättegången att hållas? Ssäkerhetssalen i Göteborg är inte nåt alternativ, den är för liten helt enkelt. målsättningen är att förlägga rättegången i Uddevalla så just nu letar man där efter en lokal stor å säker nog att hålla rättegången i som troligen kommer att påbörjas i slutet av nästa vecka.
Angelique Hvalgren 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".