Försvunna Marina Johansson. Foto: Polisen.
Uddevalla tingsrätt

Känslosam andradag i Marina-rättegång

Det var mycket smärta som kom fram när anhöriga till den försvunna, och förmodat, mördade Marina Johansson, vittnade i Uddevalla Tingsrätt idag.

Rättens ordförande fick vid flera tillfällen i dag fråga de som vittnade om de behövde ta en kort paus för att samla sig när känslorna tog överhanden.

Det var när de nära anhöriga berättade om oron när Marina inte hörde av sig efter den 28 juli förra året och misstankarna som växte om att något fruktansvärt kan ha hänt henne.

Och den förtvivlan över att inte veta ännu var hon finns, inte ha en grav att gå till och samtidigt veta att någon vet var hennes kropp finns och det kanske är den 38-åring som sitter tvärs över rättsalen anklagad för att ha mördat Marina men som nekar till att ha något som helst med hennes försvinnande att göra.

Deras berättelser handlade också om hur de sett Marina sakta förändras med tiden efter 38-åringen flyttat in hos henne och hur de tyckte att 38-åringen hela tiden tillrättavisade Marina och ibland förnedrade henne.

Men också att Marina ägnade mycket tid på att besöka och chatta på olika sexsajter för personer med sado-masochistiska böjelser.

38-åringens advokat inriktar också sitt försvar på att det kan ha varit någon i de kretsarna som Marina kan ha besökt när hon försvann.

I morgon fortsätter rättegången med det mest centrala förhöret. Hela dagen är avsatt till att höra den misstänkte 38-årigen från Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".