Mellerud

Sjöbodarna i Sunnanå hamn i hovrätten

1:22 min

Idag fortsätter rättegången i hovrätten mot de tjänstemän och politiker i Melleruds kommun som dömts för tjänstefel i samband med de omdebatterade sjöbodarna i Sunnanå hamn. Både de dömda och åklagaren har överklagat domarna.

När det gäller själva sjöbodarna, så går det trögt med försäljningen.

Enligt flera mäklare som P4 Väst har talat med så är det segt på marknaden för de nybyggda sjöbodarna i Sunnanå hamn. För trots att de ligger fantastiskt vackert med hela Vänern framför ytterdörren och utgång direkt till bryggan från vardagsrummet, så är de svåra att sälja.

En av sjöbodarna till exempel, den är ute till försäljning för ett pris på bara 595 000, eller högstbjudande, men det är inget större intresse för den ändå, enligt mäklaren.

Det kan bero på att bostadsytan bara är 12,6 kvadratmeter, mindre än en friggebod. Man får betydligt mer för samma pengar på annat håll, säger en annan mäklare.

En tredje mäklare som har svårt att sälja sjöbodar förklarar det dåliga intresset med att det än så länge är oklart vad det blir för pris på tomterna. De ska köpas loss, men kommunen som är fastighetsägare har inte fastställt priset än.

Däremot råder det inga oklarheter längre om huruvida sjöbodarna är lagliga eller inte. Visserligen fälldes sju politiker och en stadsarkitekt i tingsrätten för att ha tillåtit och planerat ett omfattande svartbygge, men felen har rättats till och sjöbodarna är nu godkända som bostäder.

Allt medan den rättsliga processen fortsätter i hovrätten, där de dömda hoppas bli frikända, och åklagaren vill ha ett strängare straff.