Åtal mot Brödraskapet kommer idag

I dag, fredag, klockan 11 kommer åtalet mot dom 16 medlemmarna i Brödraskapet Wolfpack som i juli misshandlade flera personer från Mcklubben Bengalos i Uddevalla.

580 sidor, så tjock är den utredning som nu är färdig och som behandlar de 16 bröderaskapsmedlemmarnas hämndaktion på MCklubben Bengalos i Uddevalla i juli.
Det är en studie i elakhet och ondska, det säger en av de poliser vid länskrim som varit engagerad i utredningen och som hållt förhör med flera av dem.
Den kommande rättegången, som troligen inleds i slutet av nästa vecka, kommer att hållas i Uddevalla under minst 17 dagar utspritt på en period av fem veckor.
Många personer är involverade. Bara kring de som nu åtalas är det ett 80tal personer knutna. Alla 16 har varsin försvarare och minst två kriminalvårdare som bl.a. ska ansvara för transporten till och från rättegången. Totalt är det 7 personer som står som målsägande.
Ett enormt säkerhetspådrag krävs med bl.a kroppsvistering av alla som deltar eller besöker rättegången. Och det kommer att bli en unik och viktig rättegång menar många inom rättsväsendet. En källa säger till Sveriges Radio Väst om Bröderaskapet att det här är ett fängelsegäng som tror de kan styra och ställa i en demokrati.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".