100 döda i gisslandramat

De senaste rapporterna berättar om att upp mot 100 människor har hittats döda i gymnastiksalen i nordossetiska Beslan, uppgifter som kommer från den brittiska tv-kanalen ITV och ryska Interfax.

Hundratals skadades och tiotals dödades i kraftiga strider runt den ockuperade skolan tidigare idag. Efter kraftig skottlossning och ett flertal explosioner rasade skolans tak delvis samman vid lunchtid, medan ryska trupper stormade byggnaden.
Stormningen gjordes i samband med att räddningspersonal besköts, när de var på väg att bära bort kroppar från skolgården. Ryska krisledningen säger att de tvingats agera på grund av skottlossningen.
Upp till 300 skadade ska ha förts till sjukhus enligt ryska nyhetsbyråer och det kan ha varit så många som 1500 som befann sig i skolan.
Minst tio gisslantagare ska ha dödats när de försökte bryta sig ut från skolanm enligt Interfax och myndigheterna jagar ett okänt antal som lyckats fly.
Gisslandramat som började i onsdags morse verkar nu gå mot sitt slut, men med ett stort antal dödade och skadade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista