Saab

Hirsch fortsätter jobba med Saab

1:31 min

Det finns företag som står kvar vid Saabs sida, trots stormvindarna som blåser kring bilföretaget. Ett av företagen är Schweiziska Hirsch Performance.

Företaget jobbar bara med Saab och ägnar sig åt med att öka bilarnas prestanda, till exempel genom att uppgradera motorerna. Hirsch tillverkar också sporttillbehör.

Erik Lundgren som är chef för den tekniska utvecklingen säger att företaget inte har några tankar på att sluta jobba med Saab trots krisen.

– Det kan man inte säga. Vi jobbar både mot nya bilar och eftermarknaden, det finns ganska många bilar ute på marknaden. Så vi har ingen brådska på samma sätt som kanske en underleverantör, som levererar till bandet har, att se oss om efter nya möjligheter utan vi kan hålla ut ganska länge, säger Lundgren till P4 Väst.

Hirsch började redan 1967 att sälja Saab, som en återförsäljare i Schweiz. 20 år senare började man förbättra motorer och tillverka sporttillbehör till Saab.

– Det är ganska stort, det varierar naturligtvis från marknad till marknad. Men i en sund marknad har ungefär 10 procent av Saabbilarna en produkt från Hirsch, säger Erik Lundgren.

Saabfabriken i Trollhättan stannade i april, men det har inte påverkat intresset.

– Intresset är fortsatt stort. Men däremot när det inte levereras ut några nya bilar till kund varje dag så ser vi naturligtvis i den dagliga försäljningen att det saknas bilar i statistiken, säger Erik Lundgren.

Gör det här att ert företag får problem?

– Vi ser väl inga finansiella svårigheter de närmaste åren.