Två poliser utanför den hårdbevakade rättegången i Uddevalla.

Rättegång mot Brödraskapet Wolfpack inleds

I dag inleds rättegången mot de 16 bröderaskapsmedlemmar som samtliga misstänks för att ha deltagit eller bidragit till grov misshandel och olaga frihetsberövande av medlemmar från Mc-klubben Bengalos i somras.

Allt tog sin början den 17 juli när Bengalosklubben skulle ha sin avslutningsfest i samband med den årliga mc-utställningen. Till festen kom flera objudna bröderaskapsmedlemmar. De blev insläppta i hopp om att det skulle hindra dem från bråk.
Men det blev bråk - en av Bengalos inbjudna gäster blir misshandlad bla med en trasig glasflaska i ansiktet och Bröderskapet avvisas från festen av bla presidenten för Bengalos och i samband med det blir även han påpucklad och slagen och någon form av tårgas används innan bröderaskapet ger sig av.....men bara för att återkomma tre dagar senare med fullt batteri och med målet att hämnas. 
Idag dagens rättegång är det alltså det första bråket som ska avhandlas . Tre personer ska höras, två män från bröderaskapet och en kvinna som var med i deras sällskap och som uppges vara den som använt någon form av tårgas eller pepparspray. De båda männen är misstänkta för misshandel och grov misshandel.
Angelique Hvalgren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".