HTU får bassning av regeringen

I dag har kommunalråden i Fyrstad och högskolans HTU:s ledning varit på besök hos regeringen och nu vill kommunerna att HTU skyndar på sina planer för filialerna i Uddevalla, Vänersborg och Lysekil, så kallade högskolecentra.

Regeringen hade kallat kommunalråden i Fyrstad och HTU:s ledning till utbildningsdepartementet i dag.
Rollfördelningen ser ut så här:
Å ena sidan HTU som beslutade om ett campus Trollhättan men lovade att i någon form finnas kvar också i Vänersborg, Uddevalla och Lysekil
Å andra sidan kommunerna och regeringen som tyckte illa om beslutet om en centraliserad högskola och som nu lägger sin kraft på att se till att HTU håller sitt löfte om högskolecentra för orterna som blev över.
Därför är kommunalråden tacksama över att regeringen sätter press på HTU
- Nu gäller det att HTU förklarar vad högskolecentra är, säger Lars-Göran Ljunggren, socialdemokratiskt kommunalråd i Vänersborg.
Det har gått ett halvår sedan HTU fattade beslutet -men så mycket har inte hänt sedan dess, tycker Lars-Göran Ljunggren.
- Litet mer hade jag nog väntat mig.
Men om ett halvår kommer en ny inbjudan från regeringen -nageln är fastklitrad i ögat på HTU. Och då kanske Thomas Östros, som skyndade förbi i korridoren idag, själv sitter med. Idag släppte han fram sin statssekreterare Kerstin Eliason.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".