Inga konkreta vägkrav av Saab i dag

I dag kom regeringens man till Saab i Trollhättan och inom en vecka skall företaget lägga fram ett detaljerat förslag när det gäller infrastrukturen,

Regeringen fick information om GM:s val mellan Trollhättan och Rüsselsheim redan i våras och säger sig ha haft täta kontakter med Saab ända sedan dess. Idag kom Sven-Erik Söder på näringsdepartementet, ordförande i den grupp statssekreterare som regeringen tillsatt, till Saab och träffade både företagsledningen och de fackliga organisationerna.

Saab framförde inga konkreta krav idag sa Söder men att riksväg 45 fanns

på dagordningen är självklart. Blir det då en tidigareläggning av 45-an mellan Trolllhättan och Göteborg?

- Jag utesluter ingenting, men när Saab är klar med sin analys av infrastrukturfrågorna skall vi sätta oss ner och se vad som är möjligt att göra, säger Sven-Erik Söder.

Om alternativet att bygga färdigt motorvägen mellan Trollhättan och Uddevalla och koppla den till E 6 mot Göteborg säger Söder:

- Det vore fel av mig att diskutera den ena vägsträckningens fördel gentemot den andras innan vi vet vad som är den bästa lösningen för att stärka Saab.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista