Arena Vänersborg

Mer pengar behövs till arenan

Åtta och en halv miljoner kronor – så mycket extra behöver kommunen satsa i Arena Vänersborg, enligt tjänstemännen på barn- och ungdomsförvaltningen.

Deras bedömning är att det behövs sex miljoner kronor extra för att klara driften av arenan och 2,5 miljon kronor för att kunna betala advokatkostnaderna för utredningen om varför arenabygget blev för dyrt från början.

Och politikerna i Vänersborgs barn- och ungdomsnämnd beslutade på måndagseftermiddagen att begära pengarna från kommunstyrelsen.

– Arenan är underbudgeterad och därför begär vi tilläggsanslag, säger moderaten Lena Eckerbom Wendel som är ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Hon anser att det är ett omöjligt uppdrag att klara arenakostnaderna med den budgeten som är satt. Och hon är inte beredd att ta pengar från andra områden inom barn- och ungdomsförvaltningen.

– Om vi inte får pengarna får vi ta från arena-fritids övriga verksamhet och de har svårt nog att få det att gå ihop, säger Lena Eckerbom Wendel (M).

Nu blir det upp till kommunstyrelsen att fatta beslut om de är beredda att ge mer pengar till arenautgifter.

Arenafrågan snart uppe i tingsrätten

Idag lämnade Vänersborgs kommun in sitt yttrande till Göteborgs tingsrätt där de förklarar varför de anser att huvudentreprenören WSP bär det tunga ansvaret för att arenabygget fördyrades. Snart blir det tingsrättsförhandlingar om ansvarsfrågan.

Damen | Vad tycker du? Skriv i kommentarsfältet

Mer pengar, men snälla nån - tar det aldrig slut?

Erik Grönlund

Erik Grönlund, P4 Väst

erik.gronlund@sverigesradio.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.