Tre personer dog i helikopterkrasch

Tre personer omkom i en heliktoperolycka igår eftermiddag vid Orremossen i Vättlefjäll nordost om Göteborg.

Det var vid tvåtiden igår eftermiddag som olyckan inträffade. Flera personer som vandrade i området larmade SOS efter att de först hört helikoptern och sedan en hög smäll följd av tystnad. Men det var ingen som såg nåt eftersom det var mycket disigt.

Området där helikoptern kraschade är mycket otillgängligt och kunde därför endast nås med helikopter och bandvagnar. Till fots tar det närmare en halvtimme från närmsta bilväg.

Den kraschade helikoptern flögs privat och var en fyrsitsig Robinsson 44, med på den här resan var tre personer och samtliga har alltså omkommit.

Strax före åtta igårkväll fanns polis och räddningstjänst fortfarande kvar vid heliktopervraket.

Men det är först idag som vraket kommer att bärgas med en annan helikopter till Säve flygplats för vidare undersökning. Sakari Havbrandt var operativ utredningschef för Statens Haverikommission på olycksplatsen igår kväll.

Under dagen idag kommer den kraschade helikopterna att bärgas och flygas med an annan helikopter till en hangar på Säve flygplats för att undersökas./David Gustavsson SR Göteborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".