Fotoboll

Klubbar tycker LSK har fått tillräckligt

1:35 min

P4 Väst har tidigare berättat om att Ljungskile SK vill ha mer hjälp från kommunen för att få bukt med sina ekonomiska problem. Men flera andra fotbollsföreningar i kommunen tycker att LSK redan fått tillräckligt med stöd från kommunen.

P4 Väst har ringt till fotbollsklubbarna IK Oddevold, IFK Uddevalla och IK Rössö och frågat hur man ser på LSK:s önskan om mer stöd från kommunen.

– Vi idrottsklubbar måste hantera vår egen budget och ekonomi, rent generellt. Det är inte i första hand skattebetalarnas problem, säger Stefan Mattsson, ordförande i IK Oddevold.

– De här grabbarna som finns i Ljungskile är faktiskt sälj- och köpbara. Då får man väl sälja av spelare då så det går ihop, säger Ingemar Törner, ordförande i IK Rössö.

Även om klubbarna uttrycker respekt för vad LSK åstadkommit idrottsligt genom åren, så tycker man att Ljungskile redan fått tillräckligt med stöd och att pengarna borde läggas på annat.

– En kommun ska väl i första hand vara till för att breddidrotten ska fungera, säger Ingemar Törner.

– Så vitt jag vet har Uddevalla kommun varit väldigt generösa mot just Ljungskile på senare år, med ganska stora summor till deras anläggning. Och nu tycker jag kommunnen istället borde koncentrera sig på sin egen ägda arena Rimnersvallen, och få den i ordning, säger Stefan Mattsson.

Bland de kommentarer P4 Väst fått på avslöjandet att LSK dras med ekonomiska bekymmer finns många som tycker att kommunen borde satsa pengarna på Rimnersvallen i stället. IFK Uddevallas ordförande Jan Inge Carlsson menar att en satsning på rimnersvallen också innebär ett vägval mellan fotboll och friidrott.

– Ja, man bör rusta upp Rimnersvallen, men ska man rusta upp och göra en modern fotbollsanläggning så kan man inte ha löparbanor. Då får vi ett annat problem och det vet inte jag hur man ska lösa, säger han.

"Patrik" | Vad tycker du? Gå in och kommentera.

Men i stort så är jag för att skattepengar går till elitidrott, jag vill kunna se så bra sport som möjligt i den komunen jag bor i!

Andreas Granath

andreas.granath@sverigesradio.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.