Yrvädret från Trollhättan

Laila Westersunds sista gärning

1:37 min

Det var sju månader sedan revystjärnan från Trollhättan Laila Westersund dog. I morgon är det dags för en auktion där hennes tillhörigheter kommer att säljas ut.

– Lördag klockan tolv är det en aktion, där Laila Westersunds lösöre står i fokus. Det är till förmån för Laila Westersunds stipendieform som hon upprättade i och med hennes död, säger Tommy Dahlman som var nära vän med Laila och är med och arrangerar auktionen.

Det var den 22 februari tidigare i år som Laila Westersund gick bort efter en tids sjukdom - yrvädret från Trollhättan som hon kallades.

Inne i Pingstkyrkans second handbutik i Trollhättan står flera rader av stolar uppställda inför morgondagens auktion där bland annat Laila Westersunds scenkläder ska säljas.

Enligt Tommy Dahlman är det ett stort intresse och han tror att det kommer bli fullt i lokalen.

– Det är lite vedmodigt. Det är en lite ambivalent känsla för mig, jag hade ett väldigt gott samarbete med henne och vi drog fulla hus överallt. Så det är kom för fort. Hon var en färgstark personlighet och hon kunde nog polarisera i bland med sin personlighet i och med att det nog fanns en del som tyckte att hon var lite för vulgär i sin framtonig i bland. Hon satte därför väldigt avtryck, hon gick inte obemärkt förbi.

Inne i lokalen står en affisch med ansiktet på Laila Westersund mot en röd bakgrund. Hon har ljust hår som hänger ner över axlarna och ett rosa läppstift.

– Där är hon i 25 till 30 årsåldern – oerhört vackert, snyggt, charmig och en karismatisk personlighet. Det var så Laila ville att fokl in i det sista skulle se henne. Den här (affischen) symboliserar henne så väl, för att det just var så hon ville bli ihågkommen, säger Tommy Dahlman.