Bengalos får extra skydd under rättegången

Så länge rättegången pågår mot Brödraskapet Wolfpack så sker det regelbundna kontroller vid MC klubben Bengalos klubbfastighet vid Ramseröd i Uddevalla av polisen.

Just nu bedömer polisen att hotbilden mot Bengalos är så stor att man håller Bengalos lokaler under uppsikt.
När gårdagens rättegångsförhandlingar inleddes var det ca 15 medlemmar eller anhängare till BSK hitresta från bland annat Stockholm och Karlstad. 4-5 av dem satt sedan med på åhörarplats.
-Det är självklart att det i detta finns ett orosmoment och en hotbild även om det gick lugnt till igår, säger biträdande insatschef Tomas Wiman till SR Väst.

Rättegången kommer att hålla på under en period av fem veckor. Under den tiden har alltså polisen Bengalos klubbstuga under uppsikt. Vad det blir för skydd därefter vet man inte ännu.
För det handlar som sagt om en kriminell organisation som tidigare visat prov på hur man behandlar personer som man har nåt otalt med. Och från nu och en lång tid framöver anser man nog från Brödraskapet Wolfpack att man har något otalt med Bengalos.
Om någon från Bengalos kommer att erbjudas eller har begärt skydd i övrigt vill Tomas Wiman inte kommentera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".